Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Vanguard’da Hile Yapanlar, Tüm Call of Duty Oyunlarından Yasaklanacak!

Activision, Call of Duty Vanguard'da hile yapanları sadece Vanguard'dan değil, aynı zamanda Call of Duty serisindeki tüm geçmiş ve gelecek oyunlardan da yasaklamaya hazırlanıyor.

İkinci Dünya Savaşı’nı konu alan yeni Call of Duty oyunu Vanguard ile birlikte Ricochet isimli yeni bir hile karşıtı yazılıma geçen Activision, sistemin gelecekte nasıl çalışacağına dair önemli bilgiler paylaştı. Yayınlanan blog yazısında iki önemli nokta bulunuyor.

Birincisi, Pasifik güncellemesi aralık ayında yayınlandığında, Ricochet’in yeni bir çekirdek seviyesi (kernel-level) sürümü Call of Duty: Warzone‘a ve daha sonra Vanguard‘a gelecek. Ücretsiz battle royale oyunu Warzone, yeni hile karşıtı yazılımı alan ilk CoD oyunu olacak. Cihazların arka tarafında kernel (çekirdek) seviyesinde çalışan Ricochet, Call of Duty Vanguard’a daha sonraki bir tarihte eklenecek.

Vanguard ve Warzone’da Hilecilere Geçit Verilmeyecek

call of duty vanguard hile

Çekirdek düzeyindeki sürücüler hilecileri yakalamada oldukça etkili olsalar da, PC’nize çok yüksek düzeyde erişim sağlanıyor ve bu da başlı başına bir güvenlik sorunu yaratıyor. İkinci kilit nokta, Call of Duty’nin güvenlik uygulama politikasını değiştirmesi oldu. Yazıda aynen şu ifadelere yer veriliyor:

“Güvenlik politikamız, aşırı veya tekrarlanan ihlalleri – oyun içi hile gibi – tüm hesapların kalıcı olarak askıya alınmasına neden olabilir. Ek olarak, kimliğinizi veya donanım aygıtlarınızın kimliğini gizlemeye, veya karartmaya yönelik her türlü girişim de kalıcı olarak askıya almayla sonuçlanabilir. Güvenlik ihlalleri nedeniyle kalıcı askıya almalar artık Call of Duty Vanguard’ın yanı sıra Call of Duty serisindeki tüm geçmiş, şimdiki ve gelecekteki oyunlar da dahil olmak üzere franchise genelinde geçerli olabilir”

Call of duty vanguard cok oyunculu mod

Bunun anlamı şu: Eğer Vanguard’da hile yaparken yakalanırsanız Modern Warfare, Infinite Warfare, Warzone ve hatta 2005’te piyasaya sürülen ve hala sunucuları aktif olan Call of Duty 2’den dahi yasaklanabilirsiniz. Özellikle Warzone’daki hile probleminden çok çeken Activision, verdiği bu gözdağı ile hilecileri sindirmeyi amaçlıyor olabilir. Şirketin bu politikasında ne kadar gerçekçi olduğunu zamanla göreceğiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.