Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

2023 Yılının En İyi Mobil Oyunları

2023'ü acısıyla tatlısıyla arkamızda bırakmaya hazırlanırken, yıla damga vuran en iyi mobil oyunları listeliyoruz!

İyiden iyiye ardımızda bırakmaya hazırlandığımız 2023, oyun dünyası için oldukça heyecan verici geçti. Yalnızca konsol ve PC değil, aynı zamanda mobil platformlara da oldukça güzel yapımların çıktığına şahit olduk. Elbette bunların hepsini tek bir yere sığdırmak mümkün değil zira iOS ve Android cihazlara yayılmış yüz binlerce oyundan söz ediyoruz.

Günümüzdeki amiral gemisi akıllı telefon ve tabletler, hiç olmadığı kadar iyi bir oyun deneyimi yaşatıyor. Mobil oyunlar da hem görsel hem de mekanik olarak önemli bir aşama kaydedince, size vaktinizi eğlenceli bir şekilde geçirmek kalıyor.

Yılın En İyi Mobil Oyunlarını Seçiyoruz

Siz değerli okurlarımız için 2023 yılının en iyi mobil oyunlarından bir seçki hazırladık. Elbette tamamı sizin zevkinize hitap etmeyebilir, ancak çoğunun App Store ve Google Play’de milyonlarca kez indirildiğini belirtmekte fayda var. O halde lafı daha fazla uzatmadan, hızlıca listemize geçiş yapalım.

Monument Valley

Monument Valley

Ustwo tarafından geliştirilen Monument Valley, ustaca tasarlanmış mimari yapılardan oluşan optik yanılsamaları içeren bir 3D dünyada geçiyor. Oyunda bir karakteri yönlendirerek, ilginç ve zorlu bulmacaları çözmeye çalışıyoruz.

Çeşitli yollarla harita ile etkileşim kurarak çevreyi değiştirebiliyoruz. Bu da ilerlememizi ve karşımıza çıkan bulmacaların üstesinden gelmemizi sağlıyor. Hem görsel hem de zihinsel bir deneyim yaşatan Monument Valley, sanatsal tasarımı ve atmosferiyle kesinlikle övgüyü hak ediyor.

King Arthur: Legends Rise

King Arthur Legends Rise

Kral Arthur: Legends Rise, 2023 yılında piyasaya sürülen ve etkileyici oynanışıyla övgü toplayan sıra tabanlı bir RPG olarak karşımıza çıkıyor. Camelot’un karanlık bir fantezi versiyonunda geçen oyunda Kral Arthur ve sadık savaşçılarından oluşan grup, krallığı tehdit eden korkunç şeytani düşmanlarla karşı karşıya geliyor.

Şövalyeler, Büyücüler, Haydutlar ve daha fazlası dahil olmak üzere kendi savaşçı grubumuzu topluyor ve görevlendiriyoruz. Ayrıca efsanevi canavarlara, devasa boss’lara ve çılgın canavarlara meydan okumak için yeteneklerini geliştiriyor ve nadir silahlar topluyoruz.

Raid: Shadow Legends

2023 en iyi mobil oyunlar

Listemize, RPG ve strateji türünün en iyi mobil oyunlarından biri ile devam ediyoruz. Plarium Games imzalı Raid: Shadow Legends‘ta farklı güçlere ve yeteneklere sahip olan bir dizi karakteri topluyoruz. Her karakterin benzersiz becerileri, silahları ve özel hareketleri bulunuyor. Karakterlerimize seviye atlatarak, ekipmanlarını güçlendirerek ve yeteneklerini geliştirerek güçlendiriyoruz.

Oyunda hikaye modu ve çeşitli görevlerin yanı sıra çevrimiçi olarak diğer oyuncularla mücadele edebileceğimiz arena ve turnuvalar da bulunuyor. Grafikler ve atmosfer oldukça iyi. Bu tür seviyorsanız göz atmanızı tavsiye ederiz.

Arena Breakout

Arena Breakout

Arena Breakout, mobil cihazlardaki en taktiksel ve sürükleyici birinci şahıs nişancı oyunlarından biri konumunda. Görevleri tek başınıza veya bir ekiple oynayabilir ve diğer oyuncuları yok etmek veya haritada bulabildiğiniz her öğeyi almakla görevlendirilirsiniz. Ayrıca 10’dan fazla modifikasyon ile 700’den fazla silah parçasını karıştırabilir ve eşleştirebilirsiniz.

Hassas hareketleri, harika silah geri bildirimi ve duyarlı kontrolleri sayesinde her dövüş tatmin edici ve ilgi çekici hissettiriyor. Tüm bunlar Arena Breakout’u 2023’ün en iyi mobil oyunlarından biri ve belki de yılın en iyi taktiksel FPS oyunlarından biri haline getiriyor.

Honkai Star Rail

en iyi mobil oyunlar 2023

Honkai Star Rail, Genshin Impact’in arkasındaki geliştiriciler tarafından yapılan sıra tabanlı gacha RPG türünde bir oyun. Keşfedilecek canlı, heyecan verici alanlar, yenilmesi zor düşmanlar ve takımınızda bulundurabileceğiniz benzersiz karakterlerden oluşan bir çeşitlilik sizleri bekliyor. Oyun, stratejinin önemli olduğu sıra tabanlı bir bir dövüş sistemine sahip.

Büyüleyici bir fantezi dünyasında geçen yapım, farklı dünyalar arasında yıldızlararası büyüleyici bir yolculuk deneyimi yaşatıyor. Uzay fantezi RPG oyunu, mitolojilerin ve efsanelerin uzay bilimkurgu hikayesiyle entegre edildiği fantastik unsurlar içeriyor.

Monster Hunter Now

Monster Hunter Now

Capcom’un sevilen Monster Hunter serisine dayanan oyunda birçok popüler canavarla savaşıyorsunuz. Serinin diğer oyunlarından farklı olarak, oyuncular oyunun dünyasını bir harita aracılığıyla keşfediyor ve burada canavar savaşlarını da başlatabiliyorlar. Canavarların sağlık çubukları var, bu da savaşı daha net bir hale getiriyor.

Mevcut canavar saldırıları, silah saldırıları ve kaçış çeşitliliği sayesinde dövüşler daha kısa ama yine de ilgi çekici. Her dövüş ve öldürülen canavar, sizi daha da zorlu rakiplerle yüzleşmek için güçlü silahlar ve zırhlar yapmak için kullanabileceğiniz ekstra eşyalar ve canavar parçaları ile ödüllendiriyor.

OxenFree II

OxenFree II

Çok sevilen selefinin devamı olan OxenFree II, sizi küçük bir kasaba olan Camena’ya yeni gelen başkahraman Riley Pooverly’nin yerine koyuyor. Riley’nin gelişiyle birlikte kasabada açıklanamayan olaylar meydana gelmeye başlar ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde bunun nedenini araştırmak ve kasabanın kaderini tehdit eden tehlikeyi durdurmak kasabanın yeni çevre korucusu Riley ve ortağı Jacob’a düşer.

OxenFree II çeşitli konsollarda ve platformlarda piyasaya sürülürken, Netflix uygulaması aracılığıyla harika bir mobil deneyim de sunuyor. Eğer aktif bir aboneliğiniz varsa, anlatı tabanlı oyunu ücretsiz bir şekilde akıllı telefonunuz veya tabletinizde deneyimleyebilirsiniz.

Grid Autosport

Grid Autosport mobile

Gerçekçi yarış simülasyonlarına ilgi duyan oyuncuların hoşuna gidebilecek bir yapımla devam ediyoruz. Farklı kategorilerde birçok lisanslı aracın yer aldığı Grid Autosport, gerçekçi sürüş dinamikleri ve fizik motoru ile dikkat çekiyor.

Standart pist yarışları, dayanıklılık yarışları, drift yarışları ve daha fazlası arasından seçim yaparak, sürüş becerilerinizi test edebilirsiniz. Göz alıcı grafiklere ve detaylı araç modellemelerine sahip olan oyun, kaliteli ses efektleriyle yarış atmosferini sonuna kadar yaşatıyor.

Alto’s Odyssey

Alto’s Odyssey

Alto’s Adventure’ın devamı olan Odyssey, sadece 2023’ün değil tüm zamanların en iyi mobil oyunlarından biri olarak kabul ediliyor. Rüzgarlı kum tepelerinin üzerinde süzülüyor, heyecan verici kanyonlardan geçiyor ve evden çok uzakta fantastik bir yerde uzun süredir gizli olan tapınakları keşfediyoruz. Dinamik hava durumu özelliğine sahip olan oyun, rahatlatıcı müzikleri ve atmosferiyle hem basit hem de bağımlılık yapıcı bir deneyim yaşatıyor.

Final Fantasy VII Ever Crisis

Final Fantasy VII Ever Crisis

Final Fantasy serisi için dolu dolu bir yıl olan 2023, aynı zamanda sevilen oyunun bir başka yeniden yapımı olan sıra tabanlı mobil RPG Final Fantasy VII Ever Crisis‘in çıkışına da sahne oldu. Oyun, ikonik seriden çeşitli karakterleri kontrol etmenize, heyecan verici hikayeleri deneyimlemenize, solo veya co-op savaşlara katılmanıza ve karakterinizi ikonik teçhizat ve silahlarla özelleştirmenize olanak tanıyor.

Square Enix imzalı oyun, retro tarzı görseller ve modern grafiklerin bir kombinasyonunu sunuyor. Eğer Final Fantasy serisini ve sıra tabanlı RPG’leri seviyorsanız, sakın kaçırmayın.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.